Tərəvəzçilik Elmi-Tədqiqat İnstitutunda yemişin dequstasiyası keçirilmişdir

_Z2I9042.jpg

Tərəvəzçilik Elmi-Tədqiqat İnstitutunda 25 iyul 2019-cu il tarixdə yemiş bitkisinin yeni yaradılmış 5 sort və 1 F1 hibridinin meyvələrinin dequstasiyası keçirilmişdir. Keçirilmiş tədbirdə meyvələrin dad keyfiyyətinin qiymətləndirilməsi məqsədilə Abşeron DAİM-in, Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutunun əməkdaşları, həmçinin İnstitutun alim və mütəxəssisləri, gənc elmi işçiləri iştirak etmişdir. İştirakçılar tərəfindən meyvələr dequstasiya olunaraq dad keyfiyyəti qiymətləndirilmişdir. Qiymtləndirmə nəticəsində yemişin yeni yaradılmış hər bir sortnümunəsi 5 bal sisteminə uyğun olaraq müxtəlif əlamətlər üzrə fərqləndirilmişdir. Tədbirin təşkilatçılığı qiymətləndirməni həyata keçirən iştirakçılar tərəfindən yüksək səviyyədə bəyənilmişdir. 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.